Zien en Doen op Texel

Naar de mooiste plekjes

Texel ontdek je het beste te voet. Zo kom je al wandelend op de mooiste plekjes. En heb je alle tijd om geluiden, geuren en kleuren in je op te nemen.

Musea

Dat Texel een interessant verleden heeft, is overal op het eiland te zien. Van de zwerfkeitjes op het strand tot de kogelgaten in de vuurtoren, stuk voor stuk roepen ze vragen op. De Texelaars vertellen er graag over in de zes musea op het eiland. Mooie verhalen, over de zeehonden, de jutterij en het zeemansleven.

Natuur zonder "drempels"

Wij vinden het belangrijk dat iederéén kan genieten van de natuur. Bezoekers met een beperking kunnen kijken welke natuurgebieden en wandelpaden toegankelijk zijn. Het is heerlijk wandelen over Texel kom: de paden op, de lanen in

Strand en meer

Voor mensen met een beperking kan het moeilijk zijn om op het strand te komen. Op het strand van Texel zijn strandrolstoelen te leen.

Uniek in Nederland en Europa

Een groot deel van Texel bestaat uit natuurgebied met bijzondere planten en dieren. Natuur die uniek is in Nederland en zelfs voor Europa.

Beleef de natuur : Texel staat bekend als een echt vogeleiland waar veel soorten vogels voorkomen.Vanuit enkele vogeluitkijkpunten kan men de watervogels bekijken.

Wat te doen

Je geniet nog meer van de uitgestrekte natuurgebieden en de bijzondere planten en dieren op Texel als je op excursie gaat met iemand die er alles over vertelt.