Wat te doen

Excursies in de natuur

  • De Jan Plezier

Op de huifkar De Jan Plezier zijn voorzieningen getroffen voor mindervaliden. Op deze manier kan iedereen genieten van de prachtige natuur en op plekken komen die anders niet mogelijk zijn. Er is een gemakkelijke opstap gemaakt en een uitschuifbare oprij-plaat. Rolstoelen worden tevens vastgezet. Wij verzoeken u wel bij de reservering melding te maken van eventuele rolstoelen. Dan worden voor de rit een paar banken van de kar gehaald.

  • Boten met aanpassingen

Het is mogelijk om met een garnalenboot mee te varen. U gaat garnalenvissen en neemt een kijkje bij de zeehonden.
Mindervaliden kunnen met de volgende garnalenboten meevaren: TX10 genaamd Emmie en  TX44  (alleen duwrolstoelen).

Openbaar toilet

Haven van Oudeschild

Bezoekboerderij

  • Kaasboerderij Wezenspyk

Op kaasboerderij Wezenspyk wordt de Echte Texelse Boeren- en Schapenkaas gemaakt. Dit is kaas, bereid uit melk, die vers van de koe of schaap, direkt in de kaastobbe wordt verwerkt. Kaasboer Anton Witte maakt sinds 1981 echte Texelse kazen. De melk is afkomstig van koeien en schapen die op Texel grazen. Sinds 2007 wordt op Wezenspyk ook Texelse Geitenkaas geproduceerd.

Culinaire Workshop

  • De Texelse Chocolaterie

Elke dinsdagmiddag verzorgt de Texelse Chocolaterie  14.00 en 16.00 uur workshops. We geven dan een klein kijkje in het ambachtelijke bedrijf. U krijgt informatie over chocolade, hoe de vullingen gemaakt worden.
En u mag zelf van de chocolade bonbons gaan maken en na afloop mee naar huis nemen om lekker na te genieten. 

Expositie

De nieuwe interactieve expositie 'Leven van de vis' is gratis toegankelijk via viswinkel De Oude Vismarkt in Oudeschild. Er is een lift aanwezig zodat u ook de bovenste verdieping kunt bezoeken. 

De Oude Vismarkt

Barbecueplaats

In het bos is een van de drie barbecues op de barbecueplaats aan de Randweg toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers.

Openbaar toilet aanwezig 

 

Powerkiten in een rolstoel.


    • In een speciale rolstoel kan men met een vlieger over het strand bij De Koog rijden. Wil je meer informatie hierover? Kijk dan bij Texeltrips.