Openbaar vervoer

Per openbaar vervoer

Reizigers die per trein naar Texel komen, arriveren in het centrum van Den Helder. De perrons van het NS-station Den Helder zijn zonder hulp van NS-medewerkers toegankelijk. Voor mensen met een beperking is een verrijdbare brug aanwezig. Medewerkers van de NS hebben een sleutel om de invalidebrug los te koppelen voor gebruik, want ze staan uit veiligheidsoverwegingen op slot. Indien men gebruik wil maken van deze service dient men dit uiterlijk 3 uur van tevoren aan te geven via telefoonnummer 030-2357822.

In de stationshal bevindt zich een aangepast toilet welke gemakkelijk toegankelijk is voor mensen met een beperking. De afstand tot de veerboot is ca. 2 km. 

Vanaf station Den Helder reist u met lijn 33 naar de boot. Deze bus ( Texelhopper) vertrekt om 12 minuten over het hele uur en sluit uitstekend aan op de boot. De bus stopt bij het loket van TESO, waar u een retourticket voor de bootreis koopt. Vervolgens gaat u lopend de boot op. Wilt u op Texel verder reizen met de bus? U verlaat de boot lopend via de rechterzijde. Reizigers voor Den Burg of De Koog kunnen gebruikmaken van de vaste buslijn 28. Alle andere bestemmingen bereikt u met de kleine Texelhopper busjes. Deze busjes moet u vooraf reserveren.


Let op! De OV-chipkaart is op Texel niet geldig. De overtocht met TESO moet afzonderlijk worden afgerekend aan het loket van TESO in Den Helder.

Voor meer informatie kijkt u even op: www.texel.net 

Op de veerhaven op Texel staat een treinkaartjesautomaat van de Nederlandse Spoorwegen. Hier kunt u uw tickets kopen voor gebruik van het openbaar vervoer. De automaat is alleen geschikt voor bankpassen met pin, chip of maestrocard.

Voor actuele informatie over het openbaar vervoer: tel. 0900-9292 of www.9292.nl.

 

Per Valys

Reist u naar Texel met het Bovenregionaal Gehandicaptenvervoer via Valys dan wordt de reis uitgevoerd door een taxibedrijf van Texel. Er is dan sprake van één reis incl. bootovertocht. De passagier hoeft de (rolstoel)taxi in Den Helder dus niet te verlaten wat deze manier van reizen voor de reiziger met een beperking zeer gebruiksvriendelijk maakt.

Link naar www.valys.nl

Vervoer op Texel

Vanaf de veerhaven vertrekken regelmatig bussen naar alle Texelse dorpen; de bussen zijn toegankelijk voor rolstoelen, echte zijn niet alle bushaltes bereikbaar voor rolstoelers of boosters. Ook taxi's staan bij de veerhaven gereed.

Voor het reserveren van een rolstoeltaxi kunt u contact opnemen met:

TBO-Texel, tel. 0222 312 000 (6 taxi's en 7 taxibussen, waarvan 5 ingericht voor het vervoer van een of meerdere rolstoelen) of Taxi- en touringcarbedrijf Texeltours, tel. 0222 315 555 (touringcar en grote taxi, beide voorzien van rolstoellift).