Huisdier welkom

Ideaal

Texel is een eiland van ruimte, rust en veel natuur. Je vindt er een grote variatie aan landschappen zoals duinen, strand, bos en polders. De ideale omgeving om er met je viervoeter op uit te gaan. Door de afwisseling in natuur is het eiland ook kwetsbaar. Een voorbeeld hiervan zijn broedende en voedselzoekende vogels, konijnen en Schotse Hooglanders. Texel is een schapeneiland en in veel weilanden grazen deze voor het eiland karakteristieke dieren. De weilanden zijn veelal niet door sloten maar door zogenaamde "tuunwallen" van de weg afgescheiden en daardoor gemakkelijk toegankelijk. Een hond die achter schapen aanjaagt kan grote schade aanrichten.

Wel of niet aan de lijn

De gemeente Texel streeft ernaar de gebieden waar het aanlijngebod geldt zo klein mogelijk te houden en te beperken tot een gedeelte  van het jaar. Het betreft hier voornamelijk de natuur- en duingebieden en delen van de Hors. Het aanlijngebod geldt op de bewaakte delen van het strand en de naaktstranden.

De aanlijnplicht wordt door middel van een folder bij de inwoners en de toeristen van Texel bekend gemaakt.

Het is belangrijk om je hond in de gebieden waar het aanlijngebod niet geldt onder appèl te houden. Je viervoeter komt gelijk naar je toe wanneer je hem roept.

Is er op Texel een dierenopvang ?

Voor opvang van gevonden huisdieren en registratie van vermiste huisdieren op Texel belt u met Dierenpension Texel, Slufterweg 216, 1795 KM in De Cocksdorp, telefoonnummer 0222-311477.

Restaurants

Honden zijn meestal ook welkom in restaurants en strandpaviljoens mits zij geen overlast bieden aan de andere gasten en personeel. 

Dierenartsenpraktijk :

Praktijkadres: Keesomlaan 11, 1791 DA te Den BurgTelefoonnummer 0222-312527, behandeling op afspraak.Geopende van maandag t/m vrijdag 08.00 -18.00 uur Ook voor spoedgevallen en in het weekend.

VVV-Texel :

Uw hond is ook van harte welkom in onze winkel.

Facebook

We hebben ook een hele leuke pagina waar u voor tips, raad en daad terecht kunt.
Texel, mijn hond en ik