Texelfan? 

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwtjes en aanbiedingen van VVV Texel

Aanmelden 

Eerstelijnzorg

Op Texel zijn 5 huisartsenpraktijken; 4 in Den Burg en 1 in De Cocksdorp. Diverse hulpverleners, zoals fysiotherapeuten, homeopaten, gezinszorg en maatschappelijk werkers zijn op Texel beschikbaar. Zie de bedrijvengids voor een overzicht per dorp.

Ambulance of huisarts

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Vervoer naar het ziekenhuis is dag en nacht gegarandeerd. De TESO boot zal wachten met vertrek van Texel als er een ambulance onderweg is. Wanneer er geen bootdienst is, zal er een boot speciaal voor de ambulance varen.

U kunt voor niet-levensbedreigende situaties een huisarts bezoeken tijdens kantoortijden. Buiten kantoortijden kunt u voor spoedeisende huisartsenzorg contact opnemen met de Centrale Huisartsenpost op 0222-321143. Bezoek aan de huisartsenpost kan alleen na telefonische afspraak. Meer informatie vindt u op www.huisartsendienst.nl.

Apotheek

De Texelse Apotheek kan 24 uur via internet u informatie leveren over geneesmiddelen en gezondheid.

Daarnaast zijn de openingstijden van de apotheek :

Maandag t/m vrijdag: 8.00-17.30 uur

Zaterdag: 10.00 t/m 13.00 & 15.00-17.00 uur

Zondag & officiele feestdagen: 11.00-12.00 & 16.00-17.00 uur

Buiten openingstijden alleen voor spoedgevallen met een recept van de dienstdoende arts, tandarts of verloskundige. Hiervoor kunt u aanbellen bij de ingang van de apotheek, u wordt dan doorgeschakeld met de dienstdoende apotheker of apothekersassistente. Ook kunt u rechtstreeks contact opnemen met ons op nummer 0222-312112.

De snelste weg naar een huisarts en tandarts (pdf)