De paden op, de lanen in

Toegankelijke wandelpaden

  • Aan de rand van het bos is de uitkijkpost op de Kampeersnol bij het Turfveld toegankelijk via een 65 m lang kleischelpenpad met een helling van 1:20. Het pad is anderhalve meter breed en voorzien van een leuning. De uitkijkpost zelf is 8 x 8 m groot. Google Maps: Kampeersnol
  • Het wandelpad van Loodsmansduin nabij Den Hoorn naar Paal 9 (Google maps: Paal 9) is ook geschikt voor rolstoelers.
  • Uitkijkpunt Loodsmansduin nu drempelvrij toegankelijk. 
  • De Bleekersvalleiwandeling (Google maps: Bleekersvallei) door de duinen ten zuiden van Ecomare. Deze route door de Bleekersvallei volgt deels het fietspad in plaats van het tracé in de bosrand. De 'kussende hekken' die hier staan om fietsers te weren, zijn per scootmobiel het beste te passeren wanneer u er achteruit in rijdt.
  • In De Slufter (Google maps: De Slufter)  is op de kwelder een pad van 200 m berijdbaar per rolstoel, bij het restaurant is een strandrolstoel te leen.

Natuurpad Het Alloo

  • Tegenover Ecomare is het startpunt van het geïntegreerde natuurpad Het Alloo. De route is 4,5 km lang en kan ingekort worden tot 2,7 km.

Het pad is ook bruikbaar voor mensen in een rolstoel en blinden en slechtzienden. Langs de route staan informatiebordjes in braille. Er zijn routebeschrijvingen beschikbaar in gesproken vorm, in braille en in grootschrift. Deze zijn te leen bij het Bezoekerscentrum van het Nationaal Park, dat is gevestigd bij Ecomare.

Google maps: Alloo

U vindt de route ook op de website van Het Alloo en in het folderbakje bij het begin van de route.