Boot

Voorzieningen voor mensen met een beperking

Om de overtocht voor mensen met een beperking zo prettig mogelijk te laten verlopen heeft TESO diverse voorzieningen getroffen. Indien u geen gebruik kunt maken van trappen kunt u zichzelf toegang verschaffen tot de schepen door gebruik te maken van de oprit voor fietsers.

Aan boord van de Dokter Wagemaker treft u vier personenliften aan die u vanaf de fietsengang en vanaf de autodekken naar het passagiersdek brengen. Op het passagiersdek bevinden zich de toiletten die speciaal zijn ingericht voor rolstoelgebruikers en gemakkelijk toegankelijk zijn elke reiziger met een beperking. Op deze boot zijn nergens drempels, zodat de zonneterrassen en buitenpromenades goed toegankelijk zijn. 

De liften aan boord van de Texelstroom bevinden zich op de kopeinden van de schepen. Hierdoor is het makkelijker om iemand met de auto bij de lift op te stellen. Vanuit de auto is dan ook eenvoudig de lift te bereiken, ook met een rolstoel.
Vanuit de Europese Passagiersrechten verordening mogen minder valide reizigers niet gediscrimineerd worden en mogen ze rekenen op dezelfde faciliteiten als voor de valide reizigers. Om dit te kunnen organiseren is in de verordening vastgelegd dat de mindervalide reiziger zijn reis (datum en tijd) minimaal 48 uur van te voren kenbaar moet maken.
Hiervoor belt u met de TESO 0031-222-369600  

Dan heeft de Teso  de gelegenheid om binnen de organisatie te informeren over de komst en hier intern afspraken over te maken. 

Deze service kan  overigens alleen verleend worden  op de dagen waarop het niet extreem druk is. 

Aan boord van de Schulpengat is geen lift aanwezig. Op deze boot treft u in de fietsengang salonnetjes en invalidentoiletten aan.

Mensen met een beperking die in Den Helder bij het TESO-terminal worden opgehaald, dienen bij vertrek vanaf Texel de linker fietsengang te nemen. U komt dan bij het verlaten van de veerboot direct uit aan de goede zijde van de terminal.

 

 

Boottijden en tarieven

Reserveren is niet nodig. Vooraf een ticket bestellen, kan wel: bestel hier uw e-ticket.