Auto

Met de auto naar Texel

In Den Helder wordt de kortste weg naar de veerhaven aangegeven. Voor het wegbrengen of afhalen van mindervalide passagiers of parkeren van de auto volgt u de borden naar het entreegebouw en het daarachter gelegen parkeerterrein. In het entreegebouw van de TESO-bootdienst in Den Helder is een aangepast toilet aanwezig. De sleutel hiervan is bij het hoofdloket verkrijgbaar.

Het opstelterrein van de TESO-bootdienst bestaat uit twee lagen. Indien de mindervalide passagier van het aangepaste toilet in het entreegebouw gebruik wilt maken, dient u uw auto op te stellen op het benedenterrein.

Rolstoelers kunnen op de veerboot de auto moeilijk verlaten. De opstelbanen zijn smal en alleen op de Dokter Wagemaker is een lift om de salon te bereiken.

 

Invalidenparkeerkaart

Als u als mindervalide in het bezit bent van een Europese parkeerkaart (invalidenparkeerkaart), mag u zonder bijbetaling gebruik maken van alle betaald parkeerplaatsen. 

Op de terreinen met een beperkte parkeerduur van 2 uren geldt deze tijd op de normale parkeervakken ook voor u.

Daarnaast zijn er speciale parkeervakken voor gehandicapten van 3 uren.

In beide situaties moet u een parkeerschijf gebruiken.

Verspreid over de dorpen zijn voldoende invalideparkeerplaatsen aanwezig. Hoewel alle strandslagen een ruim parkeerterrein hebben, zijn soms ook invalidenparkeerplaatsen (pdf) aanwezig.